Recap: De Dag Van De Schoonmaker

June 18, 2024

Afgelopen vrijdag was het de Dag van de Schoonmaker en hadden wij één doel: zorgen dat ook onze opdrachtgevers onze helden in het zonnetje ging zetten. Om extra inspiratie te bieden schreven wij voorafgaand al een blog over 5 ideeën om te doen tijdens deze dag. Na het verspreiden van onze "Schoonmaakheld" stickers begon het initiatief al snel te leven bij diverse opdrachtgevers.. Tot grote vreugde van onze helden! 

Gemeente Schagen

Bij Gemeente Schagen is de vaste ploeg schoonmakers inmiddels bekend en geliefd bij de kantoormedewerkers van het gemeentehuis. Joke Kraakman, het aanspreekpunt vanuit de gemeente, plaatste een oproep aan haar collega's om bij te dragen aan deze speciale dag door persoonlijke boodschappen achter te laten op verschillende plekken in het pand. Dit zorgde voor een grote verrassing voor onze schoonmaakhelden. Overal in het gebouw vonden ze persoonlijke boodschappen op stickers die hen hartelijk verwelkomden. Als kers op de taart kregen onze helden ook nog een cadeau!

En dat allemaal geregeld door Joke Kraakman. Een klein gebaar die de collega's van Proschoon hebben verdiend, als je het haar vraagt. "𝘼𝙡 𝙚𝙡𝙛 𝙟𝙖𝙖𝙧 𝙬𝙚𝙧𝙠𝙚𝙣 𝙬𝙞𝙟 𝙨𝙖𝙢𝙚𝙣 𝙢𝙚𝙩 𝙋𝙧𝙤𝙨𝙘𝙝𝙤𝙤𝙣, 𝙬𝙞𝙟 𝙠𝙚𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙙𝙚 𝙘𝙤𝙡𝙡𝙚𝙜𝙖'𝙨 𝙤𝙣𝙙𝙚𝙧𝙩𝙪𝙨𝙨𝙚𝙣 𝙥𝙚𝙧𝙨𝙤𝙤𝙣𝙡𝙞𝙟𝙠 𝙚𝙣 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙚𝙣𝙤𝙧𝙢 𝙗𝙡𝙞𝙟 𝙢𝙚𝙩 𝙙𝙚𝙯𝙚 𝙨𝙖𝙢𝙚𝙣𝙬𝙚𝙧𝙠𝙞𝙣𝙜, 𝙨𝙪𝙘𝙘𝙚𝙨𝙫𝙤𝙡 𝙙𝙤𝙤𝙧 𝙥𝙚𝙧𝙨𝙤𝙤𝙣𝙡𝙞𝙟𝙠 𝙘𝙤𝙣𝙩𝙖𝙘𝙩 𝙚𝙣 𝙠𝙤𝙧𝙩𝙚 𝙡𝙞𝙟𝙣𝙚𝙣!"

Dankmuren en Cadeautjes

Ook andere opdrachtgevers toonden hun waardering op creatieve manieren. Op verschillende locaties werden dankmuren gecreëerd, waar medewerkers hun waardering konden uiten. Bij diverse bedrijven en scholen stonden er cadeautjes klaar voor onze schoonmakers en werd er zelfs een gezamenlijke lunch georganiseerd. Het was een dag vol mooie initiatieven en warme gebaren.

Waarom de Dag van de Schoonmaker?

De Dag van de Schoonmaker is een dag waarop we dankbaarheid tonen voor alle schoonmakers en specialistisch reinigers, zoals glazenwassers, gevelreinigers, vloeronderhoudsmedewerkers, huishoudhulpen, cleanroom- en industrieel schoonmakers. Zij zorgen voor een schone werkomgeving, wat bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van alle medewerkers. Dankzij hun inzet blijven kantoren, scholen, ziekenhuizen en andere werkplekken schoon en veilig. Op de Dag van de Schoonmaker laten we deze helden weten dat hun werk gezien en gewaardeerd wordt. De 9e editie van de Dag van de Schoonmaker stond dan ook in het teken van waardering met de slogan "Bedankt, jij maakt het verschil!". Een erkenning die álle schoonmakers van Nederland verdienen.

Onze Missie: Zichtbaar Schoon

De Dag van de Schoonmaker draagt bij aan ons doel om onze schoonmaakhelden een integraal onderdeel te laten worden van het team van onze opdrachtgevers. Waardering zorgt voor werkplezier en, bovenal, voor verbinding. Missie geslaagd! Met veel plezier kijken wij terug op een dag vol waardering en verbondenheid. Onze schoonmaakhelden maken echt het verschil, en dat hebben we afgelopen vrijdag met z’n allen gevierd!

Terug naar alle nieuwsberichten