Schoolvakantie = Specialistisch vloeronderhoud!

May 8, 2024

Tijdens de meivakantie zijn de basisscholen dicht; de perfecte kans om de vloeren een onderhoudsbeurt te geven! Zo ook bij Meerwerf Basisschool Prinses Margriet, De Stek. In volledige concentratie vinden we ons specialistisch vloeronderhoud team en in een van de lokalen van de school en spreken we Berindina. Vol trots vertelt zij over dit zorgvuldige ritueel.

Berindina is geboren in Zuid-Afrika en op haar 19e naar Nederland verhuisd. Sinds 2014 is zij schoonmaakheld bij Proschoon, met als vaste uitvalsbasis Meerwerg Basisschool De Dijk - Kindcentrum de Schoote. Toen Berindina op een andere school zag hoe de vloeren werden onderhouden door een collega was ze gelijk verkocht. "ik dacht: dit wil ik ook kunnen. Regina heeft het mij geleerd. Sinds dien voer ik iedere schoolvakantie vloeronderhoud uit. En leer ik het andere collega's".

Vloeronderhoud is een secuur proces, legt Berindina uit. "Het begint met een schone start. We maken alles tot in de kleinste hoekjes stof- en spinnenragvrij. Vervolgens strippen we de vloer met PreClean, waarbij we met een waterstofzuiger de laag verwijderen en de vloer laten drogen. Daarna brengen we twee lagen aan, waarbij vooral bij de tweede laag uiterste precisie vereist is. Ieder foutje is zichtbaar. Ik heb er inmiddels een gevoel voor ontwikkeld. Iedere vloer is anders; sommige zijn ouder en hebben meer aandacht nodig"

Vier meiden leren het kunstje nu van Berindina en twee werken er als onderdeel van haar als team aan het vloeronderhoud op de stek "Het is belangrijk om het goed uit te leggen, met aandacht. We liggen goed op schema; vandaag kunnen we samen twee lagen aanbrengen in drie lokalen. Eenmaal bezig, loopt het als een trein.'"

Langere levensduur door specialistisch vloeronderhoud

Een vlekkerige vloer in een representatieve ruimte maakt een onverzorgde indruk. Een smoezelige vloer is ook onhygiënisch, zelfs als er regelmatig een smartmop overheen gaat. Bovendien slijt een vieze vloer sneller. Natuurlijk maken we vloeren niet alleen schoon met de juiste producten, we impregneren ze ook met middelen die bij het type materiaal passen. Hierdoor sla je meerdere vliegen in één klap: je ruimte ziet er professioneler uit en de vloer gaat langer mee. Dat is de investering meer dan waard, toch?

Terug naar alle nieuwsberichten