Proschoon behaalt wederom Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO 30+)

June 6, 2024

Onlangs heeft Proschoon met trots haar PSO 30+ certificaat behaald, waarmee zij Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) heeft bereikt! Dit is een geweldige prestatie en een erkenning van onze voortdurende inspanningen op het gebied van sociaal ondernemerschap.

De PSO, het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument en keurmerk van TNO, meet en maakt de mate van sociaal ondernemen zichtbaar. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Proschoon op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

YES! Super trots zijn wij op het behalen van de PSO certificering!

Inclusief werkgeverschap

Bij Proschoon zetten we ons in voor inclusief werkgeverschap. Het doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen binnen onze eigen organisatie, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. We kiezen er bewust voor om producten en diensten in te kopen bij SW-bedrijven en andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit proces, bekend als ketenstimulering, helpt om meer organisaties socialer te laten ondernemen, waardoor we samen naar een inclusievere samenleving groeien.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

De PSO-Prestatieladder kent vijf prestatieniveaus: de Aspirant-status, Basistrede, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter deze Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving. Het behalen van Trede 3 betekent dat Proschoon zich bevindt in de hoogste categorie van sociaal ondernemerschap, wat aantoont dat we aanzienlijk meer bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt dan de gemiddelde organisatie.

Wat betekent dit voor Proschoon?

Deze certificering is een bevestiging van onze inzet en visie op sociaal ondernemerschap. We zijn er trots op dat onze inspanningen erkend worden en dat we een positieve impact hebben op de maatschappij. Het behalen van Trede 3 op de PSO-Prestatieladder motiveert ons om door te gaan met het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en om onze samenwerking met andere sociaal ondernemers verder uit te breiden.

Meer informatie?

De missie van Proschoon is eenvoudig: wij leiden onze medewerkers op tot professionals in een werkomgeving waar zij volop kunnen floreren. Door uitsluitend overdag te werken, zorgen wij ervoor dat onze schoonmaakhelden zich echt onderdeel voelen van het team van onze opdrachtgevers. De chemie die hierdoor ontstaat is goud waard en werkt aanstekelijk. Wil jij ook sociaal het verschil maken? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden onder het genot van een betekenisvolle bak koffie ;-) 

Wilt je meer weten over de PSO en hoe deze bijdraagt aan een inclusievere samenleving? Bezoek dan PSO Nederland voor meer informatie.

Terug naar alle nieuwsberichten