Nico doet een oproep aan de branche: kies voor de Code Sociale Ondernemingen!

January 11, 2024

Iedereen kan zich sociaal ondernemer noemen, maar ben je dat echt? Met de Code Sociale Ondernemingen wordt het kaf van het koren gescheiden. De code verplicht sociale ondernemingen om met de billen bloot te gaan als het gaat om missie, communicatie, financiën en impact. Heeft een bedrijf dit keurmerk, dan weet je zeker dat deze sociaal maatschappelijk het verschil wil maken.

Onze Nico de Goede ziet een grote meerwaarde in deze kritische insteek. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het certificaat PSO 30+ dat veel gebruikt wordt om te kunnen inschrijven op aanbestedingen. "Met de Code laat je zien dat je echt sociaal ondernemer bent en niet de mazen in het systeem opzoekt en intussen jezelf presenteert als impactmaker"

Proschoon en het keurmerk Code Sociale Ondernemingen

Proschoon is trotse deelnemer aan dit Register Sociale Ondernemingen. Voor Facto ging Nico de Goede samen met Frank Verheul, de topman van Code Sociale Ondernemingen, om tafel. Ze doen een oproep aan inkopende partijen en sociale ondernemingen om het belang van de code te erkennen. Lees het gehele interview op de de website van Facto

“Tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten. In deze volgorde”

Terug naar alle nieuwsberichten