Mriugia heeft haar plek gevonden

April 6, 2022

Basisschool ’t Tuseland in Den Helder heeft met Mriugia sinds januari 2020 een “juffie” erbij. “De kinderen noemen mij altijd juf Ukka.

Na een uitkeringstraject heeft Mriugia een contract gekregen binnen Proschoon en wat is ze daar blij mee. Ze vertelt: “Ik kan hier echt mijn eigen ding doen, zelf mijn werk indelen en zelf inplannen. En de kinderen hier, zij maken mijn werk. Ik voel me tussen de kinderen helemaal thuis.”

Een doorsnee dag

Hoe een dag van Mriugia eruitziet? “Ik begin ‘s ochtends met de toiletronde en kijk daar alles goed na. Daarna loop ik alle klassen goed na, want rond een uur of 10 hebben alle kinderen pauze en spelen ze buiten. Prullenbakken legen en tafels schoonmaken horen daarbij. Ook de gymzalen ga ik in. Op de woensdagen en vrijdagen maak ik ook de buitenschoolse opvang schoon. De keuken is écht mijn ding, koken is mijn hobby. Ik ben ook eigenlijk facilitair medewerkster.”

Mijn plek

Het grootste verschil met andere bedrijven zit volgens Mriugia in de begeleiding. Ze vertelt: “Ik kan alles bij Regina kwijt en ze helpt mij. Als er iets is op werk of met mij persoonlijk, ze begeleidt mij goed en helpt waar ze kan. Ook is mij nooit gevraagd bij andere bedrijven of ik daar wilde blijven werken. Ik werd wel gewaardeerd, maar een contract? Proschoon is de enige die mij een contract aanbood en ik ben zo blij dat ik kan laten zien wat ik kan.

Regina valt bij: “Dat was ook ons doel. Een zelfstandig inkomen kunnen krijgen, met een contract en zonder uitkering.”

Juf Ukka

Mriugia wil graag verder. “Later wil ik mijn eigen weg gaan. Maar nu zit ik hier goed. Ik word niet eens gezien als “de schoonmaakster”. Ik zit overal bij en mag overal aan meedoen. Ze vragen of ik mee ga lunchen of mee wil met een bedrijfsuitje. De kinderen noemen mij altijd juf Ukka. Dat is toch het allerleukste? Ik voel mij écht gewaardeerd.”

Mriugia heeft haar plek gevonden bij Proschoon
Mriugia heeft haar plek gevonden
Terug naar alle nieuwsberichten