Haal je Praktijkverklaring op het werk bij Proschoon

February 7, 2024

Bij ons gaat het om sociaal het verschil te maken. Wij willen onze medewerkers een kansrijke carrière bieden. Daarom blijft Proschoon sociaal vooroplopen. Zo ook met de introductie van een nieuwe benadering in het MBO-onderwijs: Praktijkleren. Voor medewerkers voor wie het behalen van een volledig diploma niet haalbaar is, biedt Proschoon nu de mogelijkheid om specifieke onderdelen van een opleiding in de praktijk te volgen.

MBO-diploma in de praktijk halen

Bij Proschoon kunnen schoonmaakhelden nu hun MBO-diploma behalen met praktijkleren op de werkvloer. In het middelbaar beroepsonderwijs wordt praktijkleren gekenmerkt door de combinatie van werkervaring met het volgen van (een deel van) een mbo-opleiding. De voorkeur gaat uit naar het behalen van een volledig mbo-diploma via de beroepsbegeleidende leerweg of derde leerweg, aangezien dit de meest duurzame kansen op de arbeidsmarkt biedt. Voor diegenen die niet in staat zijn een volledig mbo-diploma te behalen, kunnen ook een mbo-certificaat of een mbo- en/of praktijkverklaring goede oplossingen zijn. Deze vorm van scholing is vooral waardevol voor werkzoekenden en de doorontwikkeling van kwetsbare werkenden, en sluit goed aan bij praktisch ingestelde mensen. Het bevordert de arbeidsmarktintegratie.

Stapsgewijs leren en het opdoen van succeservaringen dienen als motivatie. Het bedrijf geeft een verklaring aan de onderwijsinstelling zodra het niveau van een specifiek onderdeel is bereikt. Deze unieke aanpak stelt de medewerkers in staat om op een praktische manier hun opleiding af te ronden.

EntreeNH

Vorige week heeft onze staff een boeiende training gevolgd van Martijn Grosmann & Lonneke Bant van EntreeNH over de implementatie van Praktijkleren. Dankzij deze training kunnen de voorvrouwen en rayonmanagers nu verklaringen afleggen met behulp van een beoordelingsprotocol. Martijn Grosmann, een van de trainers, legt uit: "In samenwerking met ons kunnen voorvrouwen en rayonmanagers van Proschoon nu verklaringen afleggen over medewerkers, wat een optimale samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs bevordert."

Glansrijke carriere

De eerste 20 medewerkers van Proschoon starten hun praktijkleertraject. Een veelbelovende stap naar innovatief onderwijs en professionele groei waar wij bijzonder trots op zijn!

Terug naar alle nieuwsberichten