Eye of the tiger...

February 1, 2024

Super trots zijn wij op onze Ian! Vorige maand heeft hij de NN Egmond Halve Marathon gelopen (21,1 km). Niet alleen omdat hij hiermee door het uitdagende parcours en de strijd tegen de elementen een van de zwaarste halve marathons van Nederland heeft getrotseerd. Maar ook omdat hij al jarenlang zichtbaar het verschil maakt bij onze opdrachtgevers. We spraken met hem over zijn baan als schoonmaakheld bij Proschoon en over de Halve Marathon welke een "makkie" was als je het Ian vraagt…

From England with love..

Zijn accent verraad het al een beetje: Ian is een echte Engelsman. Vijftien jaar geleden bracht de liefde Ian naar Nederland. Hij kreeg een baan als schoonmaker, wat eerst bij De Dreu was. Door de fusie draagt hij al ruim twee jaar het logo van Proschoon op zijn werkkleding.

 

Een makkie

De Halve Marathon van dit jaar zou extra bijzonder zijn, want ook onze twee Nico's zouden meedoen. "De bedoeling was dat wij de marathon met zijn drieën samen gingen doen. Alleen kreeg Nico de Goede een heupblessure waardoor hij niet mee kon doen. Ik startte dus met Nico Vonk, maar ook hij moest na 6 kilometer stoppen door een blessure. Ik heb dit jaar 5 hele marathons gerend, dus dit was een makkie!" Dat de heren volgend jaar krijgen een nieuwe kans krijgen is een feit.

Sociaal het verschil maken

Wat Ian het leukste aan zijn werk bij Proschoon vindt? Het in contact staan met mensen. Vooral bij zijn opdrachtgever Scorlewald, een antroposofische zorginstelling in Schoorl. "Ik vind het leuk om daar met bewoners met een beperking te werken. Daarnaast vind ik het ook leuk dat ik geld verdien, om te reizen. Samen met mijn vrouw, die met haar baan ook geld spaart hiervoor."

Zichtbaar schoon

Proschoon gelooft in de kracht van overdag schoonmaken. Zichtbaar aanwezige schoonmakers betalen zich dubbel en dwars uit. Iedereen op de werkvloer ziet wat er gebeurt, gemorste koffie wordt meteen opgedweild en een ladeblok weggerold om eronder te kunnen stofzuigen. En dat is lekker, want een schone omgeving verhoogt het werkplezier en de prestaties van je medewerkers. Maar bovenal: met dagschoonmaak biedt jij als opdrachtgever onze schoonmaakhelden de kans om deel uit te laten maken van een team. Een sociaal aspect met grote meerwaarden. Mooi toch? Dus waar wacht je nog op, neem contact met ons op! 

Terug naar alle nieuwsberichten