Duurzaam schitterende ramen met osmose glasreiniging

February 20, 2024

Of je nu een bedrijfseigenaar bent die de uitstraling van zijn kantoor wil verbeteren of een onderwijsinstelling die streeploos schone ramen nastreeft. Osmose glasreiniging biedt een duurzame oplossing die niet alleen indrukwekkende resultaten oplevert maar ook vriendelijk is voor het milieu. Bij Proschoon begrijpen we de waarde van een helder, streeploos uitzicht. In deze blog geven je vijf redenen om jouw glazen puien met osmose te reinigen.

1. Streeploze resultaten door puur water

Het hart van osmose glasreiniging ligt in het gebruik van puur water. Dit water ondergaat een speciaal zuiveringsproces, waarbij chloor, kalk en zouten worden verwijderd. Het resultaat is water in zijn zuiverste vorm, waardoor strepen op ramen worden voorkomen. Traditionele methoden maken vaak gebruik van reinigingsmiddelen die residu achterlaten en strepen veroorzaken, maar osmose glasreiniging biedt een oplossing zonder compromissen.

2. Milieuvriendelijk zonder gebruik van zeep

Een opvallend voordeel van osmose glasreiniging is de minimalisering van het gebruik van schoonmaakmiddelen. Doordat het puur water al krachtig genoeg is om vuil en vlekken te verwijderen, is het gebruik van zeep overbodig. Dit draagt bij aan een verminderde milieu-impact, aangezien traditionele reinigingsmiddelen vaak schadelijke chemicaliën bevatten die in het milieu terecht kunnen komen en ecosystemen kunnen aantasten. Met osmose glasreiniging wordt de ecologische voetafdruk van het schoonmaken aanzienlijk verminderd.

3. Waterbesparing door efficiënt gebruik van zuiver water

Een ander duurzaam voordeel van osmose glasreiniging is de efficiënte benutting van zuiver water. Omdat het puur water zelfreinigende eigenschappen heeft, kan het hergebruikt worden zonder dat de reinigingskracht afneemt. Dit zorgt niet alleen voor een effectievere schoonmaak, maar ook voor een aanzienlijke waterbesparing in vergelijking met traditionele methoden waarbij grote hoeveelheden water en reinigingsmiddelen worden gebruikt.

4. Kostenbesparing

Naast de ecologische voordelen biedt osmose glasreiniging ook economische voordelen voor bedrijven. Door de efficiëntie van waterverbruik en geen gebruik van schoonmaakmiddelen bespaar je namelijk ook op de kosten!

5. Social Return

Wanneer je kiest voor osmose glasreiniging door Proschoon levert jouw bedrijf niet alleen een bijdrage aan het milieu, maar ook aan een kansrijke maatschappij. Proschoon is een ''social enterprise''. Dit betekent in ons geval dat we deels werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar onderschat de capaciteiten van onze medewerkers vooral niet. Het zijn schoonmakers met een vakopleiding, die op de werkvloer worden begeleid door Proschoon zelf.

Goed voor milieu, mens en maatschappij!

Bij Proschoon staan we voor duurzaamheid en streven we naar de best mogelijke resultaten voor onze klanten. Met osmose glasreiniging combineren we streeploze perfectie met milieuvriendelijk schoonmaken, waardoor een winnende combinatie ontstaat voor een heldere, duurzame toekomst. Kies voor Proschoon en ontdek de voordelen van osmose glasreiniging voor een sprankelend resultaat dat goed is voor milieu, mens en maatschappij! Meer weten? Neem contact met ons op!

Terug naar alle nieuwsberichten