3 nieuwe leden van de Raad van Commissarissen van Proschoon stellen zich voor!

March 21, 2024

De Raad van Commissarissen (RvC) van Proschoon is verantwoordelijk voor het toezicht op het bestuur en de strategische richting van het bedrijf. Door regelmatig bijeen te komen, brengt de RvC haar brede kennis en ervaring samen om richting te geven aan de koers van Proschoon en om te verzekeren dat onze sociaal maatschappelijke doelen worden bereikt!

Onze raad bestaat uit een selecte groep ervaren en deskundige professionals, die elk hun eigen expertise en achtergrond meebrengen. Edwin Teljeur, Fijko van der Laan en Martin van der Jagt zijn zorgvuldig geselecteerd vanwege hun kennis op diverse gebieden, waaronder bedrijfsmanagement, financiën, juridische zaken, en affiniteit met de sociale identiteit van Proschoon.

Van links naar rechts: Martin van der Jagt, Fijko van der Laan en Edwin Teljeur

Edwin Teljeur

Edwin Teljeur deelt dezelfde sociaal maatschappelijke filosofie als Proschoon. Als Projectleider bij De City Deal Impact Ondernemen maakt hij ruim baan voor impact ondernemers om een positieve maatschappelijke of ecologische bijdrage te leveren. Daarnaast is hij directeur van sociale onderneming De Oude Keuken, en investeerder in een aantal kleinere sociale ondernemingen. Als trotse vader is hij ook voorzitter bij Stichting Babyspullen: een vrijwillige bijdrage waarmee een baby in armoede een warme start wordt geboden. Edwin hoopt met zijn toetreding tot de raad naast een bijdrage te leveren ook iets te leren van anderen.

"Ik hoop met mijn huidige rollen veel kennis te brengen in de raad, maar vooral ook te leren van mijn gezelschap! De insteek van Proschoon om sociaal het verschil te maken met dagschoonmaak vind ik verfrissend."

Martin van der Jagt

Martin van der Jagt heeft gedurende zijn carrière een sterke focus gehad op toezichthoudend leiderschap. Als voormalig directeur van een rechtbank heeft Martin een schat aan ervaring opgebouwd in het leiden van organisaties en het waarborgen van transparantie en integriteit. Zijn toezichthoudende visie heeft hem niet verlaten na zijn pensionering; integendeel, hij blijft actief betrokken bij maatschappelijke activiteiten en organisaties die hem nauw aan het hart liggen.  Zo ook bij Proschoon. Wat Martin vooral aanspreekt, is dat de organisatie zich inzet voor het opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tot schoonmaakprofessionals.

"De missie van Proschoon om deze individuen een nieuwe kans te bieden en hen op te leiden tot waardevolle leden van de samenleving, maakt het een boeiend bedrijf. Er gebeuren veel mooie dingen, waarin wij als RvC de rol kunnen bekleden om het nóg beter te maken."

Fijko van der Laan

Fijko van der Laan is een geboren en getogen Hilversummer met een sterke achtergrond in water- en infrastructuurbeheer. Zijn carrière begon bij de Koninklijke Marine, waarna hij zich heeft ingezet voor de lokale politiek. Eerst als wethouder in Anna Paulowna gedurende zes jaar, gevolgd door vijf jaar als fractievoorzitter in de gemeenteraad van Hollands Kroon. Zijn betrokkenheid bij waterbeheer leidde tot zijn verkiezing tot lid van het algemeen bestuur van het waterschap in 2015. Fijko is al commissaris bij het sociaal werkbedrijf Probedrijven en sluit zich helemaal aan bij de verwachting van de andere nieuwe commissarissen over hun rol in de raad van Proschoon.  

"Proschoon is een goedlopend bedrijf en speelt een mooie rol in de maatschappij."

Terug naar alle nieuwsberichten