Code sociale onderneming

Creëert herkenbaarheid en vertrouwen

De vijf principes

ProSchoon en sociaal ondernemen

Proschoon is een schoonmaakbedrijf, maar dan net even anders. Natuurlijk willen we dat onze klanten dik tevreden zijn. Daarom zorgen we ervoor dat onze medewerkers ook tevreden zijn en het schoonmaakvak heel goed leren. Maar we vinden ook dat elk mens een kans op een echte baan verdient. En dus geven we iedereen die graag bij ons wil werken de mogelijkheid om schoonmaakprofessional te worden.

PCO30 certificaat

Proschoon draagt daardoor het label “social enterprise”, ofwel: sociale onderneming. Proschoon is onderdeel van Probedrijven. Dit is een samenwerkingsverband van zelfstandig opererende ondernemingen die werken volgens hetzelfde principe: mensen opleiden tot een vakman of vakvrouw. We kijken naar wat iemand kan en geven hem of haar passend werk. En dat sturen we steeds bij.

Statuten

De financiële winst die Proschoon maakt, is belangrijk. Want we moeten onze medewerkers en al het materiaal wel kunnen betalen. Maar de échte winst zit voor ons in de ontwikkeling van onze medewerkers.


Winstdeling

Winstdeling

Bij ProSchoon zijn we ons sterk bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Die ligt besloten in de aard van onze organisatie. We ondernemen met oog voor mensen binnen én buiten onze organisatie. Alles wat we in het kader van duurzaamheid doen, valt onder de drie P’s van People, Planet en Profit.

MVO in de praktijk

Om onze medewerkers optimaal tot bloei te laten komen, zorgen we voor een stabiele en stimulerende werkomgeving. We dagen elke ProSchoon-er uit om zichzelf te ontwikkelen en zijn talenten optimaal te benutten. Daarin houden we wel maat: we waken voor een goede balans tussen werk en privé. Op de pagina Werken bij leest u meer over ProSchoon als werkgever.

Kantoorgebouwen van Proschoon

Onze nieuwe kantoorgebouwen voldoen aan de nieuwste normen voor energieverbruik en het gebruik van duurzame materialen. We sturen onze loonstroken alleen nog digitaal; printen doen we op dubbelzijdig op FSC-gekeurd papier. Toners van printers worden altijd gerecycled. Door steeds te investeren in onze digitale werkomgeving, minimaliseren we onze druk op het milieu.

Jaarverslagen en documenten

Wil je meer weten over de recente ontwikkelingen en activiteiten van ProSchoon? In de jaarverslagen blikken we terug op het betreffende jaar en de resultaten die wij daarin hebben geboekt.